Elokuvateatterin käytännöt

Jotta pystyisimme tarjoamaan miellyttävän elämyksen kaikille katsojille, olemme kasanneet muutamia kullanarvoisia ohjeita. Seuraavat ohjeet ovat varmasti tuttuja useimmille elokuvissa käyneille, mutta kertaus ei ole pahitteeksi:

Saavuthan ajoissa näytökseen, kohtelias ja muut huomioon ottava katsoja saapuu hyvissä ajoin, mutta viimeistään alkutekstien aikana. Elokuvissa ei valitettavasti tunneta ”akateemista varttia”. Tietysti henkilökunta ilahtuu, että saavutte hyvissä ajoin, jotta vältyttäisiin elokuvien myöhästymiseltä ruuhka-aikoina.

Varauduthan reppusi tai laukkusi mahdolliseen tarkastukseen henkilökunnan sitä pyytäessä. On muutama asia ja tavara, joita saleihimme ei saa viedä: pikaruoka (pizzat, hampurilaiset, majoneesipitoiset syötävät yms.), jäätelöt, alkoholia sisältävät tuotteet, järjestelmäkamerat ja muut kuvauslaitteet. Kyseiset tavarat jätetään näytöksen ajaksi aulatilaan säilytettäväksi. Saat omaisuutesi luonnollisesti näytöksen päätyttyä takaisin, suosittelemmekin että jätät seuraavalla kerralla edellä mainitut ”kielletyt” tavarat kokonaan tuomatta. Jos kuitenkin asiakas saa salakuljetettua esimerkiksi alkoholia näytökseen, hänet voidaan poistaa kesken näytöksen ilman varoitusta.

Omia eväitä saa kyllä tuoda kohtuudella, esimerkiksi karkkia/sipsiä/limpparia ja niin edelleen..

Mobiililaitteet eivät kuulu saliin näytöksen alettua. Siis suljethan tai laitathan vähintäänkin äänettömälle kaikki laitteesi elokuviin tullessa, jolloin muutkin katsojat saavat nauttia esityksestä rauhassa. Pidäthän myös mobiililaitteet laukussa tai taskussa, sillä pimeässä salissa puhelimen näytön valo on yllättävän kirkas!

Annathan katselurauhan muulle yleisölle ja vieressä istujalle. Jaathan kommenttisi tai mielipiteesi elokuvasta vasta näytöksen päätyttyä, esimerkiksi Kotkan Leffojen Facebook -sivulla!

Vältäthän kesken elokuvan salista poistumista, toki miesten-/naistenhuoneessa saa käydä asioillaan, mutta esimerkiksi teatterista poistuminen ja takaisin tuleminen ei ole sallittua turvallisuussyistä. Myöskään savukkeella käynti kesken elokuvan ei ole sallittua, sillä näytöksessä voi olla astmaatikoita tai hajuherkkiä asiakkaita! Sama koskee sähkösavukkeita, niiden käyttö ei ole sallittua salin puolella.

3D – näytöksissä asiakkaalta vaaditaan erityishuolellisuutta lasien kanssa. Älä koske linsseihin ja varo pudottamasta laseja, myöskään lasien sankoja ei voi käännellä samalla tavalla kuin aurinkolaseissa.

Henkilökunta arvostaa huomaavaisuuttasi, kun korjaat purkkisi/karkkipaperisi/pullosi näytökseen jälkeen salissa oleviin keräyspisteisiin. Salin siivous käy silloin nopeammin meiltä sekä aulassa odottavat seuraavan näytöksen asiakkaat pääsevät pikimmiten salin puolelle katsomaan näytöstään.

– Jos tulet lasten kanssa näytökseen, opastathan ja neuvothan heitä elokuvissa käyttäytymiseen. On hyvä myös opastaa heitä, että näytöksen ajaksi otettavat koroketyynyt on palautetaan salista poistuessa samaan paikkaan oven viereen.

Henkilökunta kiittää!